Polévka zelná
50 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 50gramůSádlo škvařené
- 150gramůVepřové maso libové
- 3kusyBrambory vařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
- 3Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
- 4Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
- 5Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.