Polévka zelná

50 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
  • 2
    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout.
  • 3
    Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso.
  • 4
    Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
  • 5
    Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.