Polévka zelná bulharská
50 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 60gramůVepřové maso libové
- 100gramůJogurt bílý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 140gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté, nakrájené maso a zelí zalijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka.
- 2Potom přidáme rozředěnou jíšku připravenou z másla, mouky a jemně nakrájené cibule, mletou papriku a dovaříme doměkka.
- 3Polévku zahustíme jogurtem rozmíchaným s vejcem a opepříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.