Polévkové knedlíčky z pohanky

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
533 mg
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a žemle nakrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme žemli a krátce orestujeme. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, hrubou mouku, přidáme slaninu se žemlemi, přilijeme horkou vodu, osolíme a opepříme. Vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky.
  • 3
    Knedlíčky zavařujeme asi 5 až 7 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.