Polévkový svítek z hub
30 min.

Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka polohrubá
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŽampiony - sterilované
- 3gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel kudrnka
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
659 mg
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.
- 2Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.