Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem
25 min.
Ingredience
- 400gramůSalát Polníček
- 4kusyRajčata
- 4kusyCibule lahůdková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusMeloun Cantaloupe
- 0,5kusMeloun cukrový
- 400gramůKuřecí prsa
- Medový dresing
- 0,5decilitrLikér melounový - Midori
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceOlej dýňový
- 1decilitrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu.
- 2Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky.
- 3Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme.
- 4Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.