Polníčkový salát s melounem a kuřecími masem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečené kuřecí maso (prsa bez kůže) nakrájíme na plátky. Salát polníček omyjeme, necháme okapat a dáme do mísy. Omyjeme a osušíme malá zralá rajčata, rozčtvrtíme je, odkrojíme okolí stopek a dáme do druhé mísy. Lahůdkovou cibulku omyjeme, nakrájíme na kroužky a přidáme k rajčatům. Rajčata s cibulkou osolíme, opepříme, promícháme a přidáme k salátu.
  • 2
    Medový a cantalupský meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounů odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykraječem z dužiny vykrojíme kuličky, šťávu z melounů zachytíme do misky.
  • 3
    Připravíme medový dresing: k zachycené šťávě z melounů přidáme likér, med, olej a bílé víno. Dresing dobře promícháme.
  • 4
    Salát s rajčaty rozložíme na talíře, ozdobíme melounovými kuličkami, kuřecími plátky, vše polijeme dresingem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.