Polpety z telecího masa

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
110 mg
Cukr
46 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou.
  • 2
    Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
  • 4
    Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka.
  • 6
    Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.