Polpety z telecího masa
55 min.
Ingredience
- 60gramůVejce slepičí
- 1gramMuškátový květ
- 20gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 500gramůTelecí plec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůŽemle tuková
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
110 mg
Cukr
46 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou.
- 2Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme.
- 3Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.
- 4Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka.
- 6Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.