Polská omáčka

40 min.
Polsko

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 40gramůTuk
    • 20gramůHrozinky
    • 1špetkaSůl
    • 1decilitrVíno bílé
    • 20gramůMandle
    • 1lžíceMarmeláda rybízová
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
  • 2
    Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.
  • 3
    Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.