Polská omáčka
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůTuk
- 20gramůHrozinky
- 1špetkaSůl
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůMandle
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
- 2Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.
- 3Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.