Polské pirohy
60 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1500gramůZelí kysané
- 0,5gramBobkový list
- 1gramNové koření celé
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůHouby sušené
- 1200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůVejce slepičí
- 100gramůSádlo škvařené
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.
- 3Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.
- 4Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.
- 5Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.
- 6Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.