Polské pirohy

60 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí propláchneme a okapané překrájíme. Potom zelí zalijeme trochou vody, přidáme nové koření, bobkový list a dusíme pod poklicí doměkka.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Vlijeme ji do podušeného zelí, osolíme, opepříme, zamícháme a krátce podusíme.
  • 3
    Houby propláchneme, namočíme a potom podusíme. Podušené houby scedíme, jemně nasekáme a zamícháme do zelí.
  • 4
    Vodu rozmíchanou s vejcem vlijeme do prosáté mouky a zpracujeme hladké těsto. Vyválíme je na tenčí plát a tvořítkem vykrojíme kolečka o průměru 8cm. Do středu koleček dáme zelí s houbami, v polovině přehneme a okraje dobře stiskneme.
  • 5
    Pirohy vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené pirohy necháme okapat.
  • 6
    Při podávání pokrm přelijeme rozpuštěným sádlem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.