Pomazánka na bavorský způsob
10 min.
Ingredience
- 250gramůCamembert
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 3lžícePivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceCibulka jarní
- 170gramůPreclík sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe kvasnicové, abychom získali pomazánku. Poprášíme mletou parpikou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou. Tradičně se pomazánka na bavorský způsob, tzv. Obatzda podává s preclíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.