Pomazánka z krabího masa pod krustou z přepuštěného másla
80 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 1kusKrab
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 2špetkyPepř cayenský
- 230gramůMáslo čerstvé
- 6plátkůChléb toastový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve pečlivě vyjmeme maso z celého uvařeného kraba. Všechno maso v míse opepříme, osolíme, přidáme ustrouhaný muškátový oříšek, cayenský pepř a šťávu z 1 citronu.
- 2V rendlíku rozpustíme 115 g mírně soleného másla a smícháme ho s masem z kraba. Poté ochucené krabí maso rozdělíme do připravených mističek.
- 3Zbylých 115 g másla pečlivě přepustíme, polijeme krabí maso v mističkách a dáme zhruba na 1 hodinu do chladničky. Poté servírujeme s toastovým chlebem, který potřeme máslem a ozdobíme půlměsíčky citronu.
- 4Pokud všechno maso nezkonzumujeme, vydrží pod máslovou krustou i 2 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.