Pomazánka z telecích jater
145 min.
Ingredience
- 1kilogramJátra telecí
- 1kilogramVepřové sádlo škvařené
- 10kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně očištěná a omytá telecí játra dvakrát přemeleme na masovém strojku.
- 2K mletým játrům přidáme přepuštěné sádlo, celá vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 3Připravenou hmotou naplníme čisté sklenice do tří čtvrtin, uzavřeme a sterilujeme 2 dny za sebou vždy 1 hodinu.
- 4Pomazánku uchováme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.