Pomazánka z tresky
37 min.
Ingredience
- 600gramůFilety z tresky tmavé
- 120gramůAnglická slanina
- 40gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůMléko polotučné
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 30mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
97 mg
Cukr
3 mg
Postup přípravy
- 1Filety z tresky nakrájíme na malé kousky, anglickou slaninu na slabé proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kousky tresky, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme, přidáme špetku cayenského pepře, pánev zakryjeme a necháme několik minut dusit.
- 3Obsah pánve překlopíme do mísy, přilijeme smetanu a štouchadlem vše rozmačkáme. Jednotlivé porce pomazánky ozdobíme proužkem anglické slaniny.
- 4Tuto pomazánku používáme na tousty, jednohubky a podobně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.