Pomazánka z uzeného pstruha
15 min.
Ingredience
- 400gramůChléb toastový
- 200gramůRajčata soudková
- 20gramůBazalka
- 200gramůPstruh
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
- 2Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- 3Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.