Pomazánka z žervé s ředkvičkami
15 min.
Ingredience
- 200gramůŽervé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůŘedkvička
- 15gramůPažitka
- 200gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky vložíme žervé, měkké máslo, osolíme, přilijeme smetanu a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme strouhané nebo drobně pokrájené ředkvičky. Před podáváním necháme vychladit.
- 2Pomazánku namažeme na tmavý chléb a posypeme posekanou pažitkou. Podáváme jako svačinu nebo snídani.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.