Pomeranče v karamelu

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
10 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.
  • 2
    Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.
  • 3
    Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.
  • 4
    Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.