Pomeranče v karamelu
40 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 6lžicPistácie
- 250gramůCukr krupice
- 5kusůPepř černý celý
- 4kusyHřebíček
- 1kusKardamom
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
10 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1V hrnci za stálého míchání zahřejeme cukr, hřebíček, rozdrcený pepř, kardamom a 150 ml vody. Cukr se musí zcela rozpustit. Při prudší teplotě pak vaříme bez míchání do zhoustnutí. Tekutina nám ztmavne. Podle potřeby stíráme sirup přichycený ke stranám hrnce.
- 2Opatrně vlijeme zbývající vodu, odstavíme a mícháme tak dlouho, dokud se tekutiny zcela nespojí. Necháme vychladnout.
- 3Oloupeme pomeranče, odstraníme bílé vrstvy a zbavíme dílky tenkých blanek. Vložíme do mísy, přelijeme karamelem, promícháme a přikryté vložíme do lednice.
- 4Před podáváním rozdělíme do misek a posypeme pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.