Pomerančová kachna à la Tádž Mahal
85 min.
Ingredience
- 10gramůPepř černý celý
- 250gramůJátra kachní
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyPomeranče
- 100gramůKompot brusinkový
- 4kusyRajčata
- 6kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 300mililitrůVíno portské
- 2kilogramyKachna domácí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrnekVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájená játra a po chvíli podlijeme trochou vývaru.
- 2Vložíme očištěnou, mírně osolenou kachnu, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinky, přidáme šťávu z jednoho pomeranče a trochu strouhané pomerančové kůry. Zalijeme dvěma sklenkami portského a dusíme. Mezitím často přeléváme šťávou.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Povaříme do zhoustnutí, pak propasírujeme přes sítko. Povaříme, dolijeme zbytek vína a koňak a ochutíme chilli kořením.
- 4Druhý pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a blány, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.