Pomerančová kachna à la Tádž Mahal

85 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1009 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
82 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nakrájená játra a po chvíli podlijeme trochou vývaru.
  • 2
    Vložíme očištěnou, mírně osolenou kachnu, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, oloupaná a nakrájená rajčata, brusinky, přidáme šťávu z jednoho pomeranče a trochu strouhané pomerančové kůry. Zalijeme dvěma sklenkami portského a dusíme. Mezitím často přeléváme šťávou.
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou a zalijeme zbytkem vývaru. Povaříme do zhoustnutí, pak propasírujeme přes sítko. Povaříme, dolijeme zbytek vína a koňak a ochutíme chilli kořením.
  • 4
    Druhý pomeranč oloupeme, odstraníme pecky a blány, nakrájíme na plátky a vložíme do šťávy. Kachnu naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.