Pomerančová omáčka k ragú s garnáty

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Garnáty omyjeme, osušíme a odstraníme střívko. Chřest nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě s přídavkem cukru a másla. Potom přidáme lusky a vaříme ještě 5 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. Přilijeme vývar z humrů a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, vermut, pomerančovou šťávu a kůru. Vše přivedeme k varu, vmícháme jíšku a omáčku dochutíme solí, pepřem a koprem. Garnáty opékáme na zbývajícím másle 3 minuty, pak je rozpůlíme a vložíme do omáčky. Chřest s hráškem scedíme a necháme důkladně okapat. Vložíme je do velké mísy a přelijeme rybím ragú.
  • 2
    Výborně chutná s voňavou rýží basmati ochucenou nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.