Pomerančová omáčka k ragú s garnáty
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5kilogramyChřest bílý
- 200gramůHrachové lusky
- 600gramůGarnát obecný
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 400mililitrůVývar rybí
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPomerančová kůra
- 50gramůJíška instantní
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, dřevnaté konce odřízneme. Lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Garnáty omyjeme, osušíme a odstraníme střívko. Chřest nakrájíme na malé kousky a vaříme 10 minut v osolené vodě s přídavkem cukru a másla. Potom přidáme lusky a vaříme ještě 5 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. Přilijeme vývar z humrů a vaříme 10 minut. Přidáme smetanu, vermut, pomerančovou šťávu a kůru. Vše přivedeme k varu, vmícháme jíšku a omáčku dochutíme solí, pepřem a koprem. Garnáty opékáme na zbývajícím másle 3 minuty, pak je rozpůlíme a vložíme do omáčky. Chřest s hráškem scedíme a necháme důkladně okapat. Vložíme je do velké mísy a přelijeme rybím ragú.
- 2Výborně chutná s voňavou rýží basmati ochucenou nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.