Pomerančová omáčka s pečenou kachnou
120 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 2kilogramyKachna mražená
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůTymián čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 400gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 3kusyPomeranče
- 15gramůJíška instantní
- 2centilitryLikér pomerančový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1577 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
130 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 °C. Kachnu naporcujeme osolíme a opepříme. Jednotlivé porce osmažíme na másle, vložíme je do trouby a pečeme 30 minut.
- 2Přidáme polovinu vývaru, 250 ml vroucí vody, lístky tymiánu, cibuli a zeleninovou směs a pečeme dalších 30 minut.
- 3Omyjeme a osušíme pomeranče, z jednoho oloupeme kůru. Dva pomeranče vymačkáme, třetí oloupeme a rozebereme na dílky. Pomerančovou kůru povaříme ve šťávě doměkka. Pomerančovou šťávu a zbývající vývar přilijeme ke kachně a pečeme dalších 40-50 minut. Kachnu uchováme v teple. Omáčku protlačíme sítem, krátce povaříme a zahustíme podle chuti instantní jíškou. Dochutíme solí a pepřem. Přidáme pomerančovou kůru, dílky pomeranče a pomerančový likér, vložíme kachnu a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.