Pomerančové bonbóny bílé a černé
50 min.
Ingredience
- 1špetkaHřebíček mletý
- 600gramůCukr krupice
- 2lžičkyKyselina citrónová
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2hrstiStrouhanka
- 300gramůPomerančová kůra
- 50gramůPoleva citronová
- 50gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Pomerančovou kůru namočíme na 3 až 5 dní, každý den vodu vyměníme.
- 2Kůru vaříme doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky. Svaříme s cukrem, vodou, kořením a kyselinou citrónovou. Když začne hmota rosolovatět, odstavíme, vmícháme hrst strouhanky nebo mletých piškotů.
- 3Hmotu vyklopíme a rozetřeme, za dva až tři dny, když hmota začne zasychat, tvarujeme kuličky a necháme den zaschnout.
- 4Namáčíme v čokoládové a citrónové polevě, klademe do papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.