Pomerančové žemličky
50 min.
Ingredience
- 40gramůDroždí
- 50gramůCukr krupice
- 5lžicMléko polotučné
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůDžem pomerančový
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme 50 g cukru, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a kvásek do něj nalijeme. Přidáme tvaroh, vejce, máslo a vypracujeme hladké těsto.
- 3Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 4Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 5Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme ho a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm. Kolečka klademe na pečící papír, potřeme je zbylým mlékem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
- 6Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Upečené a vychladlé žemličky podélně rozřízneme, spodní díl namažeme pomerančovým džeme, vrstvou šlehačky a přiklopíme vrchním dílem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.