Pomerančové žemličky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme 50 g cukru, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek a kvásek do něj nalijeme. Přidáme tvaroh, vejce, máslo a vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  • 4
    Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme ho a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 10 cm. Kolečka klademe na pečící papír, potřeme je zbylým mlékem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout.
  • 6
    Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Upečené a vychladlé žemličky podélně rozřízneme, spodní díl namažeme pomerančovým džeme, vrstvou šlehačky a přiklopíme vrchním dílem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.