Pomerančovo-mangové rizoto

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány.
  • 2
    Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut.
  • 3
    Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.