Pomerančovo-mangové rizoto
65 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 6kusůPomeranče
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůRýže carnaroli
- 4lžíceOcet vinný
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 12kusůCibulka jarní
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1kusKoriandr čerstvý
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
12 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Manga oloupeme, jedno z nich nakrájíme na kostky a druhé na plátky. Ze 2 pomerančů si vymačkáme šťávu, ostatní oloupeme, pečlivě je očistíme, rozdělíme na dílky a odstraníme vnitřní blány.
- 2Cibuli a chilli papričku nakrájíme na kostičky. V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a necháme na ní zesklovatět cibuli a chilli papričku. Přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, poté zalijeme octem, pomerančovou šťávou a vínem. Přimícháme kostičky manga a postupně přilijeme zeleninový vývar. Podle chuti osolíme a za častého zamíchání vaříme asi 25 minut.
- 3Jarní cibulky nakrájíme na asi 5 cm dlouhé kousky, které opékáme 4 minuty na pánvi se zahřátým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a přimícháme polovinu pomerančových dílků, nastrouhaný parmezán a zbytek másla. Vše promícháme s rýží a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Na talíře servírujeme rizoto s jarními cibulkami, zbylými plátky pomeranče a plátky manga. Pokrm posypeme čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.