Pomerančový dort z ricotty

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící krupice. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut.
  • 2
    Rozinky vsypeme do misky, zalijeme brandy a necháme alespoň 20 minut naložené.
  • 3
    Ricottu utřeme se žloutky, cukrem, solí, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Do směsi vmícháme zbylou krupici. Na závěr vmícháme rozinky i s brandy a citronovou kůru.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.
  • 5
    V mezičase připravíme náplň. Všechny citrusy pečlivě loupeme, aby byly bez bílé části slupky.
  • 6
    Upečený dort necháme vychladnout ve zcela otevřené, vypnuté troubě.
  • 7
    Polevu připravíme podle návodu na sáčku želatiny. Vychladlý dort potřeme želatinou, na ni poskládáme na dílky rozebrané citrusy a ty přelijeme zbylou želatinou. Dort necháme v chladničce ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.