Pomerančový dort z ricotty
80 min.
Ingredience
- Na náplň
- Na polevu
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 0,25litrVoda pitná
- 1baleníŽelatina v prášku
- Na těsto
- 60gramůPšeničná krupice
- 350gramůSýr Ricotta
- 50gramůHrozinky
- 3lžíceSherry brandy
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2gramyCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCitronová kůra
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme 1 lžící krupice. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 40 minut.
- 2Rozinky vsypeme do misky, zalijeme brandy a necháme alespoň 20 minut naložené.
- 3Ricottu utřeme se žloutky, cukrem, solí, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Do směsi vmícháme zbylou krupici. Na závěr vmícháme rozinky i s brandy a citronovou kůru.
- 4Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.
- 5V mezičase připravíme náplň. Všechny citrusy pečlivě loupeme, aby byly bez bílé části slupky.
- 6Upečený dort necháme vychladnout ve zcela otevřené, vypnuté troubě.
- 7Polevu připravíme podle návodu na sáčku želatiny. Vychladlý dort potřeme želatinou, na ni poskládáme na dílky rozebrané citrusy a ty přelijeme zbylou želatinou. Dort necháme v chladničce ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.