Pomořanská mléčná polévka s kapáním
11 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
- 1litrMléko plnotučné
- 1kusCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.
- 2Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.
- 3Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.
- 4Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.