Pomořanská mléčná polévka s kapáním

11 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, vejce, sůl a cukr smícháme s vodou. Těstíčko musí být řídké.
  • 2
    Vanilkový lusk rozpůlíme, vložíme do mléka s kouskem citronové kůry a v hrnci přivedeme k varu.
  • 3
    Těstíčko necháváme pomalu skapávat do vařícího mléka. Vaříme asi 5 minut při mírné teplotě.
  • 4
    Mléčnou polévku posypeme cukrem, skořicí a nalijeme do čtyř talířů. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.