Pórek s cibulkou a parmezánem

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.
  • 2
    Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 3
    Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.