Pórek s cibulkou a parmezánem
35 min.
Ingredience
- 6kusůPórek
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3kusyCibule červená
- 3gramyMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3gramyMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Parmezán
- 3gramyPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
12 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme na úzké nudličky bílou a světlezelenou část omytých pórků a restujeme je na rozpuštěném másle s olejem na pánvi asi 15 minut doměkka. Vše osolíme a opepříme, dáme do vyhřáté trouby, aby pórek nevychladl.
- 2Vedle na pánvi stejným způsobem připravíme na jemná kolečka nakrájené červené cibule. Restujeme asi 10 minut a před koncem nalijeme do cibule citronovou šťávu a smícháme se šťávou na dně pánve. Vše dosolíme a dopepříme, posypeme semínky fenyklu a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 3Servírujeme teplé na teplých talířích. Na pórek dáme cibuli a posypeme strouhaným parmezánem a nadrobno krájenou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.