Pórek s šalotkou na másle
20 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 35gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůŠalotka
- 1špetkaKmín mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z pórku odřízneme zelenou část a spodní kořínky, bílou část nakrájíme na silnější kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu, promícháme a velmi zvolna dusíme, až pórek změkne a zesklovatí. Přibližně po 7 minutách přisypeme šalotku, promícháme a dusíme spolu s pórkem doměkka.
- 3Pánev odstavíme z ohně a takto připravenou zeleninu podáváme jako přílohu k rybím pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.