Pórek s šalotkou na másle

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pórku odřízneme zelenou část a spodní kořínky, bílou část nakrájíme na silnější kolečka. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pórek, osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu, promícháme a velmi zvolna dusíme, až pórek změkne a zesklovatí. Přibližně po 7 minutách přisypeme šalotku, promícháme a dusíme spolu s pórkem doměkka.
  • 3
    Pánev odstavíme z ohně a takto připravenou zeleninu podáváme jako přílohu k rybím pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.