Pórek s vejci a bylinkami
18 min.
Ingredience
- 300gramůPórek
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 10gramůHořčice Dijonská
- 20mililitrůOcet vinný
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce povaříme 8 minut, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na nudličky, zalijeme půl litrem vroucí vody a necháme 10 vteřin spařit. Pórek scedíme a necháme okapat.
- 2Z pórku vytvoříme dva kopečky, které upravíme na talířky, smícháme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř a pórek přelijeme. Nakonec posypeme posekanými bylinkami, obložíme plátky vařených vajec a podáváme jako lehký předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.