Pórek v bešamelovém kabátku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.
  • 2
    Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.
  • 3
    Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  • 4
    Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.
  • 5
    Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.