Pórek v bešamelovém kabátku
60 min.
Ingredience
- 3kusyPórek
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očistíme pórky a odřízneme zelené části. Bílé části vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme. Poté vyjmeme a dáme okapat.
- 2Připravíme bešamelovou omáčku - rozehřejeme máslo, přidáme mouku, podusíme a za stálého míchání přiléváme mléko.
- 3Povaříme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- 4Anglickou slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na oleji. Zapékací misku vymažeme a rozložíme pórek, poklademe ho slaninou a přelijeme bešamelem.
- 5Posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.