Pórek zapečený se šunkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné bílé části pórku svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
  • 2
    Ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, 2 dl pórkového vývaru, rozšleháme, povaříme. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme 60 g nastrouhaného sýra.
  • 3
    Každý pórek zabalíme do plátku šunky, urovnáme do zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou se zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
  • 4
    Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.