Pórek zapečený se šunkou
65 min.
Ingredience
- 8kusůPórek
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 3decilitryMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůŠunka dušená
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Očištěné bílé části pórku svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka.
- 2Ze 40 g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, 2 dl pórkového vývaru, rozšleháme, povaříme. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme 60 g nastrouhaného sýra.
- 3Každý pórek zabalíme do plátku šunky, urovnáme do zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou se zbylým sýrem a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.