Pórková krémová polévka
50 min.
Ingredience
- 300gramůPórek
- 8decilitrůVývar z hovězích kostí
- 1decilitrMléko plnotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na kousky, osmažíme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
- 2Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Pórek rozmixujeme, přidáme do jíšky a krátce povaříme.
- 3Po chvíli polévku zjemníme mlékem a smetanou. Přivedeme ji téměř k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.