Pórková krémová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný pórek nakrájíme na kousky, osmažíme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.
  • 2
    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Pórek rozmixujeme, přidáme do jíšky a krátce povaříme.
  • 3
    Po chvíli polévku zjemníme mlékem a smetanou. Přivedeme ji téměř k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.