Pórková omáčka
30 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 80gramůTuk
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1gramPepř černý celý
- 20gramůSůl
- 300gramůPórek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1litrHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
- 2Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
- 3Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
- 4Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.