Pórková omáčka

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku.
  • 2
    Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme, osolíme a přilijeme mléko. Omáčku povaříme.
  • 3
    Na zbylém tuku osmahneme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce ho podusíme a vložíme do omáčky.
  • 4
    Nakonec do omáčky přilijeme smetanu, přidáme máslo a vše provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.