Pórková omáčka na víně
45 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1kilogramPórek
- 3decilitryVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Okořeníme paprikou a zalijeme bílým vínem, necháme chvilku povařit. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme pepř, sůl a bobkový list, nakonec pokrájená rajčata a vaříme na mírném ohni asi 20 minut do zhoustnutí omáčky. Bobkový list vyjmeme, omáčku je možné použít k masům nebo na zapékání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.