Pórková polévka s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 750gramůMrkev kořen
- 150gramůPórek
- 30mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 1300mililitrůVývar drůbeží
- 3gramyTymián čerstvý
- 150mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky.
- 2Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut.
- 3Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme.
- 4Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Pórková polévka s jogurtem
Podle barvy a množství mrkve bych polévku možná nazvala spíše mrkvovou s pórkem. Mám ráda krémové zeleninové polévky. Tato byla také moc dobrá. Pomerančová šťáva ji pěkně dochutila. Díky za tip 🙂