Pórková polévka s jogurtem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut.
  • 3
    Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme.
  • 4
    Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 23. 3. 2016
Pórková polévka s jogurtem
Podle barvy a množství mrkve bych polévku možná nazvala spíše mrkvovou s pórkem. Mám ráda krémové zeleninové polévky. Tato byla také moc dobrá. Pomerančová šťáva ji pěkně dochutila. Díky za tip 🙂