Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky
50 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 500gramůPórek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 900mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 4krajíceChléb toastový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a 2 lžíce ponecháme stranou na posypání polévky.
- 2V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme brambory a osmažíme je. Vsypeme pórek a vše prohřejeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 20 minut povaříme.
- 3Potom polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. Nakonec polévku ochutíme solí, kořením, citronovou šťávou a worcesterem.
- 4Plátky toastového chleba opečeme na zbylém másle a nakrájíme na hranolky.
- 5Polévku rozdělíme do misek a posypeme pórkem a chlebovými nudličkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.