Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a 2 lžíce ponecháme stranou na posypání polévky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme brambory a osmažíme je. Vsypeme pórek a vše prohřejeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 20 minut povaříme.
  • 3
    Potom polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. Nakonec polévku ochutíme solí, kořením, citronovou šťávou a worcesterem.
  • 4
    Plátky toastového chleba opečeme na zbylém másle a nakrájíme na hranolky.
  • 5
    Polévku rozdělíme do misek a posypeme pórkem a chlebovými nudličkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.