Pórková polévka s rýží

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
  • 2
    Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.