Pórková polévka s rýží
35 min.
Ingredience
- 350gramůPórek
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 30gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 100gramůRýže Basmati
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 40gramůMouka rýžová
- 10gramůLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme pórek, koriandr a libeček. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 25 minut. Mezitím uvaříme rýži basmati, kterou použijeme jako zavářku. Polévku rozmixujeme. V průběhu mixování přidáme rýžovou mouku a sušený ovesný nápoj, aby se polévka zahustila. Takto rozmixovanou a zahuštěnou polévku vlijeme zpět do hrnce, přidáme vařenou rýži a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku omastíme panenským olejem.
- 2Na talíři polévku můžeme ozdobit slabými kroužky pórku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.