Pórková polévka se šťouchanými brambory

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek očistíme, pokrájíme na plátky.
  • 2
    Brambory v hrnci přelijeme vroucí vodou, uvaříme doměkka, poté scedíme (vodu odložíme) a rozšťoucháme s horkým mlékem a s máslem na kaši.
  • 3
    V mezičase na oleji zpěníme pórek, který vmícháme do kaše, rozředíme vodou z brambor, osolíme, dobře rozšleháme a chvíli na mírném plameni povaříme. Před podáváním do polévky zašleháme žloutek, který jsme rozmíchali ve smetaně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.