Pórkové omelety
50 min.
Ingredience
- 8kusůPórek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 4kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko polotučné
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
13 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek uvaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo, pórek na něm osmahneme.
- 2Vejce rozšleháme s mlékem, solí a moukou, nalijeme na osmahnutý pórek, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 3Omeletu rozdělíme na 4 díly, posypeme nasekanou petrželkou a upravíme na talíře.
- 4Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.