Pórkovo - mandlové želé
0 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 2hrnkyVoda pitná
- 1lžíceKudzu
- 3lžíceSirup javorový
- 1hrnekMandle
- 2gramyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme.
- 2Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody,
- 3rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/.
- 4Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce.
- 5Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá.
- 6Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.