Pórkovo - mandlové želé

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme.
  • 2
    Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody,
  • 3
    rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/.
  • 4
    Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce.
  • 5
    Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá.
  • 6
    Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.