Pórkovo-sýrový flamiche

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto rozkrojíme na poloviny a rozválíme na obdélníky o velikosti plechu. 1 plát přeneseme na plech a druhý zabalíme do fólie. Obojí uložíme do chladničky.
  • 2
    V kastrole rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut.
  • 3
    V míse smícháme krémový sýr se smetanou, nasekanou pažitkou, nastrouhaným parmezánem, špetkou muškátu a pepře. Směs vmícháme do prochladlého pórku.
  • 4
    Plát těsta na plechu potřeme připravenou náplní a ponecháme 2cm široký okraj, který potřeme částí rozšlehaného žloutku. Náplň přiklopíme druhým plátem, okraje přitiskneme a povrch potřeme zbylým žloutkem. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a nožem na něm vytvoříme zářezy ve tvaru mřížky.
  • 5
    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut.
  • 6
    Po vyjmutí z trouby necháme flamiche 10 minut odpočinout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Podle všeho to bude velmi jednoduché a rychlé. Ideální pro naši uspěchanou rodinu.