Pórkovo-sýrový flamiche
75 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- 45gramůMáslo čerstvé
- 500gramůPórek
- 150gramůSýr krémový
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePažitka
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozkrojíme na poloviny a rozválíme na obdélníky o velikosti plechu. 1 plát přeneseme na plech a druhý zabalíme do fólie. Obojí uložíme do chladničky.
- 2V kastrole rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut.
- 3V míse smícháme krémový sýr se smetanou, nasekanou pažitkou, nastrouhaným parmezánem, špetkou muškátu a pepře. Směs vmícháme do prochladlého pórku.
- 4Plát těsta na plechu potřeme připravenou náplní a ponecháme 2cm široký okraj, který potřeme částí rozšlehaného žloutku. Náplň přiklopíme druhým plátem, okraje přitiskneme a povrch potřeme zbylým žloutkem. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a nožem na něm vytvoříme zářezy ve tvaru mřížky.
- 5Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut.
- 6Po vyjmutí z trouby necháme flamiche 10 minut odpočinout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Podle všeho to bude velmi jednoduché a rychlé. Ideální pro naši uspěchanou rodinu.