Pórkový džuveč

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.
  • 2
    Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.
  • 3
    Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.
  • 4
    Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.