Pórkový džuveč
60 min.
Ingredience
- 6kusůPórek
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
11 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.
- 2Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.
- 3Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.
- 4Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.