Pórkový koláč po alsasku
50 min.
Ingredience
- 12kusůPórek
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1214 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
20 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.
- 2Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.
- 3Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.