Pórkový koláč po alsasku

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1214 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
51 g
Sacharidy
175 g
Vláknina
20 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.
  • 2
    Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.
  • 3
    Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.