Pórkový koláč s klobásou
60 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 500gramůKlobása vepřová
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 150mililitrůVoda pitná
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusPórek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo.
- 2Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky.
- 3Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky.
- 4Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem.
- 5Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.