Pórkový koláč s klobásou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, na plátky nakrájené máslo, jedno vejce, špetku soli a 150 ml vody. Vše zpracujeme do těsta a dáme odležet na chladné místo.
  • 2
    Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky. Klobásy rozkrojíme a taktéž nakrájíme na kousky.
  • 3
    Rozpálíme pánev, přidáme olej a lehce opečeme cibulku a klobásky. Po chvilce přidáme na malé kroužky nakrájený pórek a ochutíme špetkou pepře a majoránky.
  • 4
    Nyní si připravíme formu, do které přeneseme těsto z chladničky. Na těsto rovnoměrně rozložíme zeleninovo-klobáskovou směs. Vše zalijeme smetanou smíchanou se zbylými vejci a nastrouhaným sýrem.
  • 5
    Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct cca 35 minut na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.