Pórkový koláč se slaninou
65 min.
Ingredience
- 700gramůPórek
- 100gramůSlanina vepřová
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1baleníTěsto na pizzu
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizu si připravíme dle návodu na obalu a vložíme ho do formy na koláč. Pórek nakrájíme na drobné kousky. Slaninu nasekáme na kousky a dáme s pórkem na rozpálenou pánev. Pečeme, dokud není slanina do zlatova propečená.
- 2Vedle si smícháme vejce, smetanu a nastrouhaný sýr. Do směsi přidáme špetku pepře, soli a majoránky.
- 3Nyní na těsto ve formě rozložíme slaninu s pórkem a vše zalijeme krásně vypadající smetanovou směsí.
- 4Nyní už jen stačí vložit do trouby a péct na 200 stupňů cca 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.