Pórkový krém s vaječnými těstovinami
70 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 2kusyArtyčoky
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceTymián sušený
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžíceMáta
- 1kusŠalotka
- 160gramůTěstoviny čtyřvaječné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
28 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme.
- 2Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem.
- 3Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno.
- 4Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme.
- 6Rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.