Pórkový krém s vaječnými těstovinami

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
28 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a celer nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém másle. Podlijeme 400ml vody, ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a cca 35-40min povaříme.
  • 2
    Poté rozmixujeme společně s většinou petrželky, smetanou a tyminánem.
  • 3
    Artyčoky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, šalotku, zbytek petrželky a mátu nasekáme najemno.
  • 4
    Na rozpáleném oleji necháme nejprve zesklovatět cibuli, přidáme artyčoky, ochutíme solí a zalijeme vínem. Po chvíli přidáme naběračku vody a vaříme dokud artyčoky nezměknou. Nakonec přisypeme bylinky.
  • 5
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme k artyčokům, přilijeme trochu vody ve které se vařily a krátce prohřejeme.
  • 6
    Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.