Pórkový salát s jablky

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu tohoto salátu použijeme jen bílou část pórku, kterou očistíme, důkladně omyjeme a osušíme. Následně pórek nakrájíme na kolečka a dáme do misky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké plátky, anebo kostičky. Vložíme je také do misky k pórku, pokapeme ihned citrónovou šťávou a promícháme. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
  • 2
    Smetanu s jogurtem dochutíme solí, pepřem, cukrem, olejem a dobře promícháme. Vychladlý salát rozdělíme na jednotlivé porce. Každou porci ozdobíme tenkým pomerančovým plátkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.