Pórkový salát s kuřecím masem a ořechy
20 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 800gramůKuřecí maso vařené
- 200gramůJogurt bílý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceOřechy vlašské
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
48 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek nakrájíme na plátky, spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vsypeme do mísy. Přidáme vykostěné, kůže zbavené kuřecí maso nakrájené nadrobno, vmícháme jogurt, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a necháme vychladit. Před podáváním do salátu vmícháme ušlehanou smetanu a každou porci ozdobíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.