Pórkový salát se žampiony

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a zprudka osmahneme na másle. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, krátce orestujeme, podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme do vysmahnutí tekutiny.
  • 2
    Zbylou vodu smícháme se solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme na vychladlou pórkovo-žampionovou směs a promícháme.
  • 3
    Salát necháme vychladit. Můžeme podávat k vařenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.