Portugalský salát ze zelených paprik

30 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
  • 3
    Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
  • 4
    Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.