Portugalský salát ze zelených paprik
30 min.
Ingredience
- 1000gramůPaprika zelená
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky.
- 2Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout.
- 3Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
- 4Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.