Pošírované kuličky z mletého vepřového masa
35 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 100gramůRýže Basmati
- 2kusyCibulka jarní
- 10gramůPetržel - nať
- 4lžíceOmáčka rybí
- 2lžičkySůl
- 1kusSalát ledový
- 200gramůNudle rýžové
- 2kusyChilli paprička
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme den předem, nebo použijeme zbylou rýži. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, nasekanou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou. Osolíme lžičkou soli. Necháme chvíli odstát.
- 2Mezitím si připravíme omáčku k namáčení – na čtyři porce budeme potřebovat 4 mističky, do každé dáme lžíci rybí omáčky a nasekanou polovinu chilli papričky. Poté přidáme vodu – já dávám 4 lžíce, ale poměr je na každém podle chuti.
- 3Ve dvou hrncích si přivedeme vodu k varu a pak ji stlumíme. Do jednoho hrnce dáme rýžové nudle, do druhého dáme kuličky, které pošírujeme (tedy vaříme ve vodě, která nevře) 10 minut. Rýžové nudle budou hotové už tak po pěti minutách.
- 4V průběhu vaření si natrháme salát na jednotlivé listy.
- 5Kuličky a nudle rozdělíme na talíře, ke každému talíři přiřadíme mističku s rybí omáčkou a podáváme s listy salátu. Jídlo se má konzumovat tak, že si kuličku zabalíme společně s rýžovými nudlemi do listu salátu a namáčíme v omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.