Postřekovské chlupáče

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené brambory (500 g) oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory (1 kg) omyjeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme je z přebytečné vody a přidáme k uvařeným bramborům. Přisypeme polohrubou a hladkou mouku, sůl a těsto dobře promícháme.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody se solí. Těsto nabíráme lžící a druhou lžící vytvarujeme (pokud možno) kulaté knedlíky, které vhazujeme do vroucí vody. Lžíce před vykrojením těsta vždy namočíme do studené vody. Během vaření chlupáče občas promícháme. Vaříme je podle velikosti přibližně 20 minut.
  • 3
    Mezitím očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi na sádle s máslem cibuli osmažíme dozlatova.
  • 4
    Chlupáče vyjmeme děrovanou naběračkou a propláchneme hned pod studenou vodou, aby nebyly lepkavé. Dáme je mísy, polijeme osmaženou cibulkou i s omastkem, promícháme a hned horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.