Postřekovské chlupáče
80 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- Těsto
- 1,5kilogramyBrambory
- 200gramůMouka polohrubá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory (500 g) oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory (1 kg) omyjeme a jemně nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme je z přebytečné vody a přidáme k uvařeným bramborům. Přisypeme polohrubou a hladkou mouku, sůl a těsto dobře promícháme.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody se solí. Těsto nabíráme lžící a druhou lžící vytvarujeme (pokud možno) kulaté knedlíky, které vhazujeme do vroucí vody. Lžíce před vykrojením těsta vždy namočíme do studené vody. Během vaření chlupáče občas promícháme. Vaříme je podle velikosti přibližně 20 minut.
- 3Mezitím očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi na sádle s máslem cibuli osmažíme dozlatova.
- 4Chlupáče vyjmeme děrovanou naběračkou a propláchneme hned pod studenou vodou, aby nebyly lepkavé. Dáme je mísy, polijeme osmaženou cibulkou i s omastkem, promícháme a hned horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.