Povidloně
55 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 50gramůTuk ztužený
- 5kusůVejce slepičí
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 230gramůMouka pšeničná hrubá
- Na krém
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTuk ztužený
- 2lžíceCukr moučkový
- 500gramůTvaroh tučný
- Na potření
- 200gramůPovidla švestková
- 100gramůPoleva čokoládová bílá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1297 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
85 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.
- 2Vodu svaříme s tukem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce a kypřicí prášek.
- 3Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!
- 4Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Ušleháme tvaroh se smetanou, vanilkou, cukrem a rozpuštěným máslem a ztuženým tukem.
- 5Placku potřeme rozšlehanými povidly, na ně natřeme krém a přikryjeme druhou plackou. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.